Posted on: 13 elokuun, 2023 Posted by: Pieter Fred Comments: 0

Aurinkopaneelit tarjoavat runsaasti etuja sekä yksilöille että koko maailmalle. Taloudellisesti aurinkopaneelit lupaavat alentaa sähkön hintaa. Ympäristön kannalta aurinkopaneelit voivat tarjota meille puhtaampaa tehoa, kestävää energiaa, joka ei vaadi lisävahinkoja ympäristölle. Aurinkovoima voi saavuttaa syrjäisiä alueita. Se voi sisältää koulutusta tai kiireellisesti tarvittavaa lääketieteellistä tietoa.

Pilvien vaikutukset aurinkopaneeliin voivat kuitenkin vähentää näitä ja muita lupaavia etuja.

Pilvien vaikutukset aurinkopaneeliin voivat tehdä siitä paljon vähemmän tehokkaan tietyissä osissa maailmaa ja tiettyinä vuodenaikoina.

Tästä syystä ihmiset, jotka harkitsevat aurinkopaneeleja kotiinsa, kuulevat usein kysyvän: vaikuttavatko pilvet aurinkopaneeleihini?

Vaikuttavatko pilvet aurinkopaneeleihini?

Pilvet vaikuttavat aurinkopaneeleihin. Aurinkopaneelien tuottaman tehon määrä riippuu suoraan niiden vastaanottaman valon tasosta.

Täydessä, kirkkaassa auringonvalossa aurinkopaneelit saavat maksimaalisen valon. Auringon ”huipputuntien” aikana aurinkopaneelisi tuottavat tehoa suurimmalla tehollaan.

Kun pilvet peittävät auringon, valotaso vähenee. Tämä ei kuitenkaan sulje sähköntuotantoa. Jos valoa riittää varjon luomiseen, pilvistä huolimatta aurinkopaneelien pitäisi toimia noin puolella täydestä kapasiteetistaan. Paksumpi pilvipeite vähentää toimintaa entisestään. Lopulta aurinkopaneelit tuottavat erittäin vähän hyödyllistä tehoa, kun pilvipeite on suuri.

Hyvät uutiset!

Pilvien vaikutukset aurinkopaneeliin voivat kuitenkin olla yllättävän hyviä. Uskomatonta, että aurinkopaneelisi tuottavat huipputehonsa pilvisellä säällä!

Kun aurinko siirtyy pilvien väliseen reikään, aurinkopaneelisi näkevät jotain upeaa. He näkevät täyden suoran auringonvalon ”plus” heijastuneen valon pilvistä! He juovat enemmän energiaa kuin voisivat pilvettömänä päivänä!

Pilvien vaikutukset aurinkopaneeliin voivat sitten tuottaa huiput, jotka ovat 50 prosenttia tai yli 50 prosenttia enemmän kuin suora auringon tuotto!

Haasteen kohtaaminen

On olemassa tapoja vastata pilvihaasteeseen.

1. Jos sinulla on usein pilviä iltapäivällä, mutta aamut ovat selkeitä, suuntaa aurinkopaneelisi hieman itään päin.

2. Varmista, että käytät riittävän suurta akkujärjestelmää maksimoidaksesi käytettäväksi varastoidun virran määrän, kun pilvet saapuvat.

3. Varmista, että ohjaimellasi on riittävästi tilaa paneelin nimellislähtötehon yli, jotta se pystyy absorboimaan aaltopiikkejä, kun aurinko heijastaa pilviä.

Näitä temppuja ja paljon muuta harjoitetaan maailman pilvisillä alueilla, joilla ihmiset ovat spurtaneet paljon Yhdysvaltoja edellä aurinkopaneelienergian käytössä.

Pilvien vaikutukset aurinkopaneeliin Saksassa

Saksa on tyypillisesti hyvin pilvinen maa. Lue Saksan ilmastosta ja huomaat, että se on ”leuto ja merellinen; viileä, pilvinen, märät talvet ja kesät; satunnainen lämmin vuoristotuuli (foehn)” Nation Masterin verkkosivuston mukaan.

Pilvistä ilmastostaan huolimatta Saksa on ylivoimaisesti maailman suurin aurinkopaneelien käyttäjä. Jos asuisit Saksassa, voisit myydä takaisin kantaverkkoon kaiken aurinkopaneelien tuottaman ylimääräisen sähkön. Miksi välittäisin niin pilvisessä ilmastossa? Jos pilvet vaikuttavat aurinkopaneeleihini liikaa, en olisi huolissani myymisestä takaisin kantaverkkoon.

Saksa avasi vuonna 2006 maailman suurimman aurinkopuiston. Saksassa on myös Euroopan nykyaikaisin aurinkorakennushanke – aurinkokylä, jossa on 50 aurinkotaloa, jotka tuottavat enemmän energiaa kuin käyttävät!

Vaikuttavatko pilvet aurinkopaneeleihini? Vaikka asuisin Saksassa, vaikutus ei riittäisi luopumaan aurinkoenergiasta.

Vinkki: Harvoissa paikoissa on niin jatkuvasti pilvistä, että aurinkoenergia ei tule kysymykseen. Parannuksia tehdään jatkuvasti, ja jopa tarpeeksi pienet aurinkopaneelit, jotka voidaan taittaa salkuun, voivat tuottaa hyödyllisiä määriä tehoa.