Hallitus perusti kansallisen terveyspalvelun (NHS) tarjoamaan terveydenhuoltoa kaikille Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaille, ja se rahoitetaan julkisilla veroilla. Tämä palvelu perustuu ihmisten tarpeeseen terveydenhuoltoon sen sijaan, että he kykenevät maksamaan siitä. Skotlannilla, Walesilla ja Pohjois-Irlannilla on omat erilliset NHS-palvelut.

Seuraava opas selittää yksinkertaisesti NHS: n rakenteen, jotta ymmärrät paremmin, miten saat hoidon, jota sinä tai perheenjäsenesi tarvitset.

Terveyden ja sen viranomaisten laitos

NHS: ää johtaa terveysministeriö, joka raportoi terveysministerille.

Kaiken kaikkiaan terveysministeriö vastaa NHS: stä ja sosiaalisen hoidon toimittamisesta strategisten terveysviranomaisten kautta.

Strategiset terveysviranomaiset (SHA)

Nämä viranomaiset valvovat rahastoja, jotka hoitavat NHS-palveluita omalla alueellaan. Niitä on yhteensä 10, ja heidän vastuuseensa kuuluu terveyspalvelujen parantamista koskevien suunnitelmien kehittäminen ja integrointi.

Tärkeimmät luottamustoimet, joita terveysviranomaiset valvovat, ovat seuraavat:

Perushoitorahastot (PCT)

Nämä ovat ensimmäinen käyntisatama, kun tarjoat hoitoa, kun sinulla on lääketieteellinen ongelma ja sinun on käydä lääkärillä. Perushoidon rahastoja on 152, ja he hallitsevat 80 prosenttia NHS: n budjetista. PCT: t varmistavat, että paikallisella alueella on tarpeeksi terveyspalveluita. Yhteensä heidän palveluihinsa kuuluu sairaaloiden, hammaslääkäreiden, optikoiden, mielenterveyspalvelujen, seulonnan, apteekkien, NHS-kävelykeskuksien ja potilaskuljetusten tarjoaminen.

Akuutti luottamus

Näiden rahastojen vastuulla on hoitaa sairaaloita varmistaakseen, että ne ovat korkealaatuisia ja tehokkaita rahankäyttöön. Tähän voivat kuulua myös sellaiset palvelut, kuten terveydenhuollon ammattilaisten koulutus yliopistoissa ja terveyskeskusten, klinikoiden tai kotona hoidettavien palvelujen tarjoaminen paikallisissa yhteisöissä.

Sairaala- ja säätiörahastot

Kaiken kaikkiaan on 290 NHS Hospital Trust -yritystä, jotka valvovat 1 600 NHS-sairaalaa ja erikoislääkärikeskuksia.

Säätiörahastot, joita on tällä hetkellä 83, ovat uusi muoto NHS-sairaalasta, joka on räätälöity paikallisille tarpeille.

Ambulanssi luottaa

Englannissa on 13 ambulanssirahaa, kun taas Skotlannilla, Walesilla ja Pohjois-Irlannilla on erilliset versiot. Nämä rahastot tarjoavat hätäapua terveydenhuoltoon – heidän hätävalvontahuoneensa priorisoivat ambulanssin kutsun ja päättävät, millaista vastausta lähettää. Ne tarjoavat myös kuljetuksen potilaille, jotka tarvitsevat päästä sairaalaan hoitoon.

Hoito luottaa

Hoitorahastot ovat seurausta siitä, että NHS ja paikallisviranomaiset ovat sopineet työskentelevänsä yhteistyössä luodakseen läheisemmän suhteen terveydenhuollon ja sosiaalisen hoidon välille.

Mielenterveysluotot

Nimensä mukaan nämä säätiöt tarjoavat terveys- ja sosiaalipalveluita mielenterveysongelmista kärsiville. Näihin kuuluvat terveysseulonta sekä neuvonta ja psykologiset terapiat

Erityiset terveysviranomaiset

Toisin kuin strategiset terveysviranomaiset, jotka keskittyvät paikallisiin palveluihin, erityiset terveysviranomaiset tarjoavat NHS-terveyspalvelun koko Englannissa tai Isossa-Britanniassa.

Heidän jakautumisensa sisältävät seuraavat. virastot:

Lääkkeet, terveydenhuollon tuotteet ja sääntelyvirasto (MHRA)

MHRA myöntää lääkkeille lisenssejä, jotta niitä voidaan myydä, ja sääntelee sekä lääkkeitä että lääkinnällisiä laitteita Isossa-Britanniassa varmistaakseen, että ne täyttävät tietyt turvallisuus-, laatu-, suorituskyky- ja tehokkuusstandardit.

Kansallinen terveys- ja kliinisen huippuosaamisen instituutti (NICE)

NICE tarjoaa kansallisia ohjeita huonon terveyden ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi. Se luo myös ohjeet siitä, onko tiettyjä hoitoja saatavilla NHS: llä Englannissa ja Walesissa.

Kansallinen potilasturvallisuusvirasto (NPSA)

NPSA koostuu kolmesta osastosta, jotka on erityisesti suunniteltu parantamaan potilaiden turvallisuutta NHS: ssä kaikkialla Isossa-Britanniassa.

Terveyden suojeluvirasto (HPA)

HPA: lla on kolme keskusta, jotka yhdessä suojaavat Yhdistynyttä kuningaskuntaa tartuntataudeilta ja muilta kansanterveyden vaaroilta, kuten kemiallisilta ja säteilyriskeiltä. Tähän sisältyy erikoiskoulutuksen tarjoaminen pelastuspalveluiden valmistelemiseksi valtakunnallisesti suuriin vaaratilanteisiin.

This div height required for enabling the sticky sidebar