Terveys kuvaillaan usein ravintolisien ottamiseksi ja harjoitteluun. Joten terveysinvestoinnit kanavoidaan yleensä heihin. Fyysinen kunto ja ulkonäkö ovat kuitenkin vain yksi seikka siinä. Muille yhtä kiireellisille terveysongelmille olisi annettava painoarvo. Terveys, joka toimii, on kokonaisvaltainen.

Näyttää hyvältä, mutta sairas

Lihasharjoitukset torjuvat jossain määrin stressiä. Varsinkin kun ympäristön ja elämän tilanne on suotuisa. Mutta toisessa mielessä pelkästään raudan ja juoksumattojen pumppaus eivät ole sopusoinnussa massiivisen hätätilanteen haittojen kanssa, kun holistisen terveyden muita näkökohtia ei oteta huomioon. Fyysiset harjoitukset voivat joskus jopa aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä, kun muut kokonaisvaltaiset terveystekijät eivät ole tasapainossa. On kehonrakentajia, jotka rekisteröivät dismaalisesti verikemian kokeiden aikana enimmäkseen ylikuormituksen vuoksi.

Holistisen terveyden muut näkökohdat

1. Mielenterveys. Pelkästään henkinen stressi on tappava. Entä enemmän, kun kumppanina emotionaalinen stressi? Psyykkinen stressi laukaisee kemiallisia reaktioita, jotka häiritsevät kehomme luonnollisia toimintoja, kuten immuunijärjestelmää. Siksi henkisen stressin saaneiden ihmisten immuunijärjestelmä on heikentynyt ja sairastuu helposti.

Mikä pahempaa, se voi johtaa ylensyöntiin, mikäli sitä ei tarkisteta, saattaa aiheuttaa verenpaineen nousua epänormaalisti. Yhdistä tämä stressaavaan harjoitteluun ja vaikutus voi olla tappava. Oikealla asenteella ja ohjelmalla harjoitukset voivat kuitenkin hillitä henkistä stressiä. Toimiva terveys antaa asianmukaista uskoa mielenterveyteen.

2. Emotionaalinen terveys. Kun tunteet ottavat henkilön haltuun, ylensyöminen voi tapahtua. Kuntoilun kovien vihollisten joukossa on ylensyöminen, ja ylensyönnin voimakkain polttoaine on emotionaalinen ahdistus. Yksi väärin laskettu painonnousu voi joskus pilata koko laihdutusohjelman ja mitätöidä mahdolliset voitot.

Monet kehonrakentajat eivät pysty selvittämään kyvyttömyyttään vähentää painoa tai rasvaa rasvaa kiihkeistä harjoituksista huolimatta. Se johtuu heidän ei-holistisesta lähestymistavastaan ​​kuntoon. He harjoittelevat kuntosalilla, mutta eivät koskaan korjaa emotionaalista stressiä. Harva tajuaa tämän, mutta esimerkiksi rikkoutuneella avioliitolla tai perheellä on vakavia vaikutuksia yleiseen terveyteen. Kokonaisvaltainen terveys, joka toimii, pitää tunteet kurissa.

3. Taloudellinen terveys. Tarvetta olla taloudellisesti kykeneviä ei voida ylenmääräisesti korostaa. Kestävä ja korkealaatuinen terveys aiheuttaa paljon kuluja, yksinkertaisesti sanottuna. Terveellinen ruoka ei ole halpaa, etenkin luomuruoka. Luonnolliset terveyslisät maksavat omaisuuden, kun niitä otetaan uskonnollisesti. Ja heidät on otettava siten saadakseen täydet edut. Niiden ottaminen silloin tällöin ei toimi. Jopa yksin mehuaminen maksaa paljon.

Lisäksi säännölliset johtotarkastukset ovat välttämättömiä sekä miehille että naisille. Lisätuoton tuottaminen on siis elintärkeää terveydenhuollon laatuohjelman tukemiseksi, joka toimii ja kestää koko eliniän. Lisäksi perheen tulojen puute on toinen hätälähde, joka voi laukaista haitallisia kemiallisia reaktioita kehossa.

4. Hengellinen terveys. Kyse ei ole uskonnosta. Kyse on yhteydestä korkeampaan henkiseen lähteeseen rauhan löytämiseksi itsessäsi. Sinulla voi olla kaikki haluamasi uskonto, mutta silti olla henkisesti huolestunut. Henkinen on todella kietoutunut henkisen ja emotionaalisen kanssa. Kolmea ei voida erottaa kokonaisesta terveydestä. Terveys, joka toimii, on kokonaisvaltainen.

Jotkut saavuttavat tyydytyksen tällä alueella olemalla luonteen kanssa. Jotkut upottamalla mystisiin itäisiin kulttuureihin. Yleensä se on läheinen suhde Jumalaan, joka viedään alitajunnan tasolle ja ylittää uskonnolliset rituaalit ja rajat. Hengellinen terveys selittää miksi tai-chi-harjoittajilla on uskomattoman energian ja voiman lähde, jota tieteelliset selitykset eivät kata. Raamatun jumalan pelkäävät miehet säilyttivät erinomaisen terveyden myös kypsissä vanhoissa ikävuosissa. Sisäinen rauha ja rauha luovat joustavan hengen.

5. Sosiaalinen terveys. Jopa voimakkaat eläimet, kuten leijonat, heikentyvät, kun ne erotellaan kantansa. Yhteisö ei ole vain ihmisille ominaista; se on elintärkeää selviytymiselle. Mielenterveyden, emotionaalisen ja henkisen järkevyyden takana on voimakas sosiaalinen elämä. Taloudellinen voitto on yhtä riippuvainen kontaktiverkosta.

Siksi toimiva terveys on kokonaisvaltaista. Se sijoittaa yhtä aikaa, vaivaa ja resursseja kaikkiin osa-alueisiinsa.

Juancho S. Gaerlan on toiminut kokonaisvaltaisella terveysalalla siitä lähtien, kun hän aloitti teini-ikäisenä vuonna 1975 erilaiset itämaiset taistelulajit pysyäkseen kunnossa. Siitä lähtien nykypäivään hän on ylläpitänyt vartalonsa kunnon ja syönyt kurinalaisesti. Hän on vuosien ajan kehittänyt käytännöllisen terveysjärjestelmän, joka todella toimii. Tämä on auttanut monia hänen oppilaitaan hallitsemaan ylensyöntiään ja laihtumaan.

Terveys- ja kuntojärjestelmästä nauttiminen on ensimmäinen askel ohjelmaan, joka todella toimii. On elintärkeää löytää järjestelmä, joka on mukava ja josta nautit. Sitten edistyt elämässä.

Pysyminen käytännössä Gaerlanin mielessä tarkoittaa rahaa sen ylläpitämiseen. Tämän lisäksi todellinen terveyspotentiaali sisältää mielen ja hengen voiman, sen lisäksi että se on kypsä emotionaalisesti ja sosiaalisesti. Myöhemmin,

This div height required for enabling the sticky sidebar