Käteinen on yrityksen elinehto. Kukaan yritysomistaja ei halua nähdä heidän liikeyritystään kamppailevan varojen puutteen tai huonoon varainhoitoon liittyvien velkojen takia. He haluavat nähdä säännöllisen voittovirran, mutta tämä on helpommin sanottavaa kuin tehty.

Meillä on monen vuoden kokemus tilintarkastajina ja yritysasiantuntijoina. Olemme nähneet monia taloudellisia virheitä, joita yritysomistajat tekevät. Tässä on joitain yleisimmistä virheistä ja niiden välttämisestä:

Yrityksellä ei ole selkeitä taloudellisia tavoitteita sisältävää liiketoimintasuunnitelmaa

Liiketoiminnan suunnittelu on erittäin tärkeää. Jos haluat menestyä yrityksessäsi, tarvitset etenemissuunnitelman. On myös tärkeää asettaa selkeät tavoitteet. Erityisesti sinulla on oltava taloudelliset tavoitteet, jotka auttavat mittaamaan, kuinka hyvin yrityksesi menee. Lisäksi taloudellisen tavoitteesi tulisi olla selkeä ja realistinen. Tavoitteet tulisi asettaa vaiheittain – viikoittain, kuukausittain, neljännesvuosittain tai vuosittain. Sinun on myös otettava koko organisaatio mukaan liiketoimintastrategiaasi. Anna joukkueellesi tavoitteet.

Kun nämä suunnitelmat ja tavoitteet ovat paikoillaan, sinulla on selkeä käsitys yrityksesi suoriutumisesta, mikä lopulta auttaa sinua tekemään tärkeitä taloudellisia ja kasvunhallintaa koskevia päätöksiä.

Ei pidä asianmukaista taloudellista kirjanpitoa

Tämä on yksi omistajien yleisimmistä virheistä ja myös tärkein. Useimmat yritysomistajat keskittyvät liiketoiminnan hallintaan niin kiireisesti, että he laiminlyövät taloudellisen kirjanpidon merkityksen. Jos sinulla ei ole aikaa päivittää tilitietojasi, palkkaa asiantuntija, kuten tilintarkastaja, tekemään se sinulle. He voivat perustaa sinulle oikeat järjestelmät ja auttaa käsittelemään tapahtumasi oikein.

Liiketoimintapääoman ja henkilökohtaisen talouden yhdistäminen

Jotkut yritysomistajat, etenkin ne, jotka kamppailevat yrityspääomansa tai rahoituksensa kanssa, pyrkivät yhdistämään henkilökohtaiset säästönsä liiketoimintaan. Yritysten omistajien tulisi välttää tämän tekemistä, koska se vain vaikeuttaa jäljittää kuinka paljon rahaa yritys tuottaa. Lisäksi se monimutkaistaa IRD- ja verovelvoitteita.

Aloittaminen liian iso

Yrityksen perustaminen voi olla ylivoimaista. Laitat kaiken siihen, mikä sinulla on, ennen kuin aloitat. Voit vuokrata toimiston tai muun tilan ja palkata työntekijöitä, jotka ajattelevat tulevaisuutta. Haluat aloittaa iso. Mutta sinun on ymmärrettävä, että iso aloittaminen ei välttämättä takaa tulevaa menestystäsi. Se voi aiheuttaa tarpeetonta painostusta sinulle ja yrityksellesi. Parasta on aloittaa pieni ja kun yrityksesi tulee taloudellisesti vakaaksi, voit harkita laajentamista. Varmista, että laajennus voidaan perustella voitolla.

Sinulla ei ole asiantuntijaa auttaa sinua taloudessasi

Kirjanpito, kirjanpito ja verojen noudattaminen – nämä ovat vain joitain taloudellisia vastuita, joista sinun on huolehdittava aloittaessasi yritystä. Nämä ovat kriittisiä ja oikea-aikaisia ​​liiketoimintaprosesseja. Mutta jotkut yritysomistajat ovat niin kiireisiä liiketoiminnan hallinnassa, että he laiminlyövät usein nämä. Sinun ei tarvitse stressata itseäsi ajatellessasi ja tekemällä kaikkea. Voit palkata asiantuntijoita tekemään sen puolestasi.

Jotkut yritysomistajat epäröivät palkata asiantuntijoita tekemään nämä asiat heidän puolestaan ​​ja tajuavat tarvitsevansa apua vasta kun on liian myöhäistä. Joten palkkaa luotettava tilintarkastaja, joka auttaa sinua taloudessasi, jotta voit keskittyä yritykseesi ja saada enemmän aikaa rentoutua.

Nämä ovat vain joitain yleisiä taloudellisia virheitä, joita yritysomistajat tekevät. Vältä näitä taloudellisia kauhuja varmistaaksesi yrityksesi onnistumisen.

This div height required for enabling the sticky sidebar