Haluatko olla yrittäjä vai pienyrityksen omistaja? Onko eroa, ja onko sillä merkitystä?

Ero on, ja on helppo sekoittaa nämä kaksi tai käyttää kahta termiä vastaavasti. Pienyrityksen omistaja omistaa oman yrityksen, mutta osallistuu myös aktiivisesti siihen. Usein pienyrityksen omistaja on kriittinen yrityksen jatkuvan menestyksen kannalta. Ilman häntä yritystä joko ei ole (ts. Lääketieteellinen, juridinen, kirjanpito, konsultointi, freelancer) tai se kärsisi suuresti omistajan poissa ollessa jonkin aikaa.

Käytämme usein termiä “Solopreneur” viitaten yksittäiseen ammatinharjoittajaan, joka on heidän oma pomo, mutta jonka on tuotettava henkilökohtaisesti palvelu tai luotava tuote yritykselleen tuoton tuottamiseksi. Vaikka tämä voi varmasti olla parempaa kuin työskennellä jonkun toisen kanssa, kyse on silti kaupankäyntiajasta rahoille – ja aika on kaikkein rajallisin resurssimme.

Olitpa Solopreneur tai pienyrityksen omistaja, omistat todennäköisesti yrityksen, joka riippuu ensisijaisesti sinusta. Ehkä yritystä hoitavat sinä ja muutama muu perustaja. Asia on, että vain harvat tietävät ja osaavat toteuttaa salaisen reseptin yrityksesi perustassa. Ja näiden avainhenkilöiden on oltava läsnä, jotta yritys voi toimia.

Sen sijaan yrittäjä rakentaa yritystä ja tukijärjestelmiä, jotka ovat riippumattomia perustajasta. Perustaja voi hyvinkin olla aluksi olennainen (tai yksinoikeus) osa yrityksiä, mutta tavoitteena on aina kasvattaa liiketoiminta niin pitkälle, että omistajan ei tarvitse olla mukana päivittäisessä toiminnassa. Kun rakennat yritystä, joka tuottaa tuloja edelleen poissa ollessasi, olet luonut todella vipuvaikutteisen mallin ja voi kutsua itseäsi yrittäjäksi.

Monet meistä alkavat pienyritysten omistajina, nauttivat menestyksestä ja kasvattavat yrityksiämme. Voimme sitten siirtyä luomaan suuremman yrityksen, joka ei vaadi meiltä läsnäoloa, ja valmistamme yrittäjyyden tasolle. Jos toistamme tämän useita kertoja, saatamme kutsua itseämme sarjayrittäjiksi.

“Yrittäjyys on mahdollisuuksien etsimistä ottamatta huomioon tällä hetkellä hallinnassa olevia resursseja.”
Howard Stevenson, Harvard Business School -professori.
Et voi alussa olla selvää, mistä haluat kasvaa, yrittäjäksi tai pienyrityksen omistajaksi. Mutta kysymällä itseltäsi joukon kovia kysymyksiä ja arvioimalla rehellisesti todelliset toiveesi, todennäköisemmin aloitat yrityksesi, joka sopii sinulle parhaiten. Ja se on ehdottomasti hyväksyttävää, jos haluat olla pienyrityksen omistaja … emme väitä, että se on huono asia. Mutta sinun on tärkeää alkaa ymmärtää ero näiden kahden välillä, koska se voi vaikuttaa rakentamasi liiketoiminnan tyyppiin ja siihen, miten aiot kehittää sitä.

On myös tärkeää välttää luomasta uutta matalapalkkaista vaikeammin työskentelevää “työtä”, kuten jo sinulla saattaa olla! Michael Gerber selittää tämän tilanteen parhaiten omaperäisessä kirjassaan “E-myytti”. Tämä kirja on luettava pienyritysten omistajille, ja sen yhtenä pääteemana on ero yrityksessäsi työskentelemisen (teet piirakoita) ja yrityksen “työskentelemisen” välillä (toiset tekevät piirakoita reseptinne ja järjestelmänne mukaisesti) ).

Kun valmistaudut omasta pomostasi tai jos olet jo perustanut pienen yrityksen, on tärkeää pitää mielessäsi pitkäaikainen visio. Se auttaa sinua määrittämään aloittamasi ja rakentamasi yrityksen tyypin ja varmistamaan, että saavutat määritelmäsi menestys.

Haluatko olla yrittäjä vai pienyrityksen omistaja? Tässä on joitain kysymyksiä, joita voit kysyä auttaaksesi sinua määrittämään, mitä todella haluat:

Haluatko omistaa vain yhden tai kaksi sijaintia (ts. Yhden tai kaksi franchising-yksikköä tai oman harjoituksesi) vai haluatko luoda jotain suurempaa useilla sijainneilla ja kasvaa kenties kansainvälisesti (ts. Tarjota franchising-palveluita ja palkata muita yrityksen johtamiseen) ?
Haluatko työskennellä yrityksessä (ts. Tehdä munkkeja) vai haluatko jonkun muun hoitavan päivittäisiä toimintoja (ts. Joku muu tekee munkkeja ohjeiden mukaan)?
Etsitkö työtä tai haluatko luoda itsehallinnollisen yrityksen (yrityksen, joka ei luota päivittäiseen läsnäoloosi menestykseen)?
Haluatko mieluummin luoda tai nauttivatko suorittamisesta?
Aiotko luoda useita eri yrityksiä useille toimialoille?
Pystytkö päästämään irti kaikista yksityiskohdista, vai oletko mikrojohtaja?
Oletko ainoa henkilö, joka voi toimittaa palvelusi tai tuotteesi, tai voitko opettaa muille sen tekemisen?
Onko tavoitteesi työskennellä ahkerasti tiettyyn ikään saakka ja sitten siirtyä eläkkeelle, tai jatkaa yrityksesi perustamista ja johtamista, kunnes et enää ole henkisesti kykenevä?
Voitko myydä yrityksesi sellaisena kuin se toimii tällä hetkellä ilman, että sinun on jatkettava osaa sitä?

This div height required for enabling the sticky sidebar