Kun lähdin teknisen suunnittelun kurssilta, en koskaan yrittänyt livahtaa yritykseen. Syy siihen, että olin teknisesti terävä. Olin aina nälkäinen tekniikan suhteen. Ja olin niin nälkäinen kuin nälkäinen hai. Lapsestani lähtien olin innokas kurkistamaan uusimpien teknisten laitteiden sisäpintoihin.

Jos olen korjannut muutamia laitteita rajoitetulla teknisellä tarvikkeellani, pilasiin monet rajallisella annoksella tekniikkaa. Korjasin kuitenkin heidän ongelmansa myöhemmin teknisillä aivoillani saatuaan pienen kuvauksen heissä käytetystä tekniikasta. Teknisenä nörttinä ensimmäinen laite, jonka yritin korjata, oli pieni herätyskello. Ja kun sanon korjaus, tarkoitan kirjaimellisesti kaikkien hammaspyörien poistamista ja uusimista. Kesti kaksi täydellistä päivää, jotta kello muuttui täysin käyttökelvottomaksi leikkaamalla sen sisälle pieni tärkeä kuparikäämi. Ja en ole koskaan pahoillani siitä. Koska sain mahdollisuuden kurkistaa pienessä herätyskellossa käytettyyn tekniikkaan. Ja tänään tiedän, kuinka 555-ajastintekniikkaa käytetään herätyskellon suunnitteluun. Ja tämä on hyvin yksinkertainen tekniikka, jota monet insinöörit eivät tunne ennen kuin ovat suorittaneet teknisen kurssin.

Oman luokan yläpäällikkö oli kerran osallistunut kampuksen haastatteluun. Haastattelija esitti tälle tekniselle sähköinsinöörille pienen teknisen peruskysymyksen “Mikä seuraavista on hyvä sähkönjohdin: kupari vai alumiini?” Ja ei ollut kovinkaan harvinaista nähdä tyhjä kasvo, kun kysymys kuultiin. Aivan yllättäen rakennusinsinööri vastasi tähän kysymykseen ja perusti vastauksensa teknisellä selityksellä. Ja tämä tekninen kaveri oli keskimääräistä alempi opiskelija! Ja tämä on ero, kun on kyse teknisen kaverin erottamisesta ei-teknisestä.

Ensimmäinen etu, jonka saat teknisenä kaverina, on se, että sinun ei tarvitse huolehtia liittymisestä yritykseen. Voit kirjaimellisesti luoda oman yrityksen ja ansaita miljoonia dollareita. Tässä maailmassa on liikaa Bill Gatesia. Ainoa syy siihen, miksi he eivät ole yhtä menestyviä kuin muut Bill Gates, on se, että he haaveilevat vain yhdestä asiasta elämässään: Työskentely toisen Bill Gatesin alla. Tekniset opiskelijat vihaavat liittymistä yritykseen. Jos he liittyvät lainkaan, he tekevät sen, koska tarvitsevat kokemusta ja pääomaa aloittaakseen hankkeen.

Minusta henkilökohtaisesti tuntuu, että teknisellä insinöörillä on oikeat mahdollisuudet perustaa yritys ja tehdä siitä iso. Suurin esimerkki tällaisesta teknisestä tyypistä on Infosysin perustaja: Mr. Narayanmurthy. Kun sanon tekninen nörtti, tarkoitan kaveria tai tyttöä, jolla on täydelliset tekniset yksityiskohdat tietystä tuotteesta. Ohjelmistoyritykset ovat täynnä työntekijöiden ei-teknistä henkilökuntaa. Tekniset pisteet ovat yleensä alhaisia, koska he ovat kiinnostuneita ymmärtämään tekniikkaa eivätkä muista sitä. Ja juuri niin teknisen geekin tulisi olla. Hänen tulisi pitää itsensä ajan tasalla uusimmalla tekniikalla eikä vain oppia jotain sydämestä vain pisteet korkeammalle kurssilla tai kahdella. Katso seuraava tilanne:

Minun setäni oli aloittanut liiketoimintansa tietokonemyyjänä ja oli valmis palkata muutama tekninen opiskelija työntekijöiksi. Kaveri, jolla oli 80%: n pisteytys elektroniikan suunnittelussa, astui sisään. Setäni aloitti haastattelun muutamalla teknisellä kysymyksellä, kuten:

Mitkä ovat huonot sektorit?
Mitä tekniikkaa käytetään CD-levyjen polttamiseen?
Mitä tekniikkaa käytetään levyn huonojen sektoreiden poistamiseen?
Varsin yllättäen kaveri tiesi CD-levystä, mutta ei tiennyt mitään sektoreista! Setäni oli niin pettynyt vastauksiin, että menetti vain toivon. Seuraava haastateltava oli vain läpäissyt sähkötekniikan tutkinnon haltijan ja tiesi kaikki vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin. Setäni oli suunnitellut suorittaa 4 000 Rs maksun kuukaudessa. Mutta opiskelijan puhtaat tekniset aivot saivat hänelle vielä 1000 ylimääräistä taalaa.

Juuri tämän tietämys huipputeknologiasta antaa sinulle. Mahdollisuus hallita maailmaa. On vielä yksi esimerkki. Kaveri oli liittynyt tietokonekurssille setäni toimistossa. Hän oli liittynyt kurssille aikaan, jolloin hän ei tiennyt edes tietokoneen perusmääritelmää. Nykyään hän on tekninen ohjelmistosuunnittelija ja hänellä on sopimus lähes 10 000 000 taalaa joka kuusi kuukautta! Pysyminen ajan tasalla viimeisimmästä tekniikasta on erittäin hyödyllistä, etenkin taantuma-aikoina, kun sinut heitetään pois yrityksestä. Voit tehdä kirjaimellisesti mitä tahansa, jos pidät yhteyttä uusimpaan huipputekniikkaan.

This div height required for enabling the sticky sidebar