Toisin kuin aikaisemmin, nykyään vammaiset tunnustetaan ja heitä syrjitään vähemmän. Monissa maissa on lakeja, jotka suojaavat heitä ja helpottavat heidän elämäänsä. Myös monet julkiset rakennukset on suunniteltu tai kunnostettu vammaisille.

Kaikilla näillä parannuksilla vammaiset ihmiset voivat nyt matkustaa lomalle tai työmatkalle kaukana kotoaan oleviin paikkoihin. Kaikilla näillä parannuksilla vammaisten matkustaminen on kuitenkin edelleen haaste heille, varsinkin kun he matkustavat yksin tai he matkustavat tuntemattomaan määränpäähän. Alla on opas kaikenlaisten vammaisten auttamiseksi matkustamaan turvallisesti.

1. Suunnittele hyvissä ajoin
Suunnittelu on avain kaikenlaiseen menestykseen. Tämä on erittäin tärkeää, koska se vähentää mahdollisuuksia luopua ja olla hankalaa. Lentojen ja hotellihuoneiden varaaminen ovat etusijalla, jos aiot yöpyä ystävän tai sukulaisen talossa; heille ilmoittaminen etukäteen on erittäin tärkeää. Sitten he voivat valmistautua ja jopa noutaa sinut lentokentältä.

2. Varaa vammaisille sopivia hotelleja
Hotellit, joissa on liikuntarajoitteisia ystävällisiä rakenteita, ovat erittäin käteviä, koska niiden avulla vammaiset voivat liikkua vapaasti pienellä vaivalla. Suurimmalla osalla näistä hotelleista on myös erityisiä hätäprotokollia, joilla varmistetaan, että vammaiset eivät jää hätätilanteessa toisin kuin joissakin hotelleissa, joissa näitä asioita tarkastellaan yli.

3. Käytä matkatoimistoa, joka tarjoaa matkapaketteja vammaisille matkailijoille
Lentojen ja hotellihuoneiden varaaminen matkatoimistoilla, jotka tarjoavat matkustusratkaisuja vammaisille, on edullista monin tavoin. He varmistavat, että he varaavat vammaisille asiakkailleen lentoyhtiöitä ja hotelleja, jotka ovat vammaisia ​​ystävällisiä. He pyrkivät tarjoamaan palveluita ja ehdotuksia, jotka takaavat asiakkaidensa matkustamisen mukavasti.

4. Ymmärrä ja tiedä oikeutesi lentokentällä
Vammaisten matkustaminen on erittäin kiireistä, etenkin kun he saapuvat lentokentälle. He kohtaavat haasteen saada oikeaa tietoa ja ohjeita. Tätä pahentaa edelleen valtava määrä matkustavia ihmisiä ja pitkät jonot. Lentoasemilla on hoitajia, joiden on tarkoitus vastata vammaisten matkustajien tarpeisiin.

Vammaisia ​​matkustajia ei tulisi eikä heitä kohdellakaan eri tavalla turvatoimenpiteiden läpi. Heitä on myös suojattu minkä tahansa lentoyhtiöiden syrjinnältä. Vammaisia ​​matkustajia kehotetaan olemaan erittäin perehtyneitä oikeuksiinsa välttääkseen kaikenlaista syrjintää ja ilmoittaessaan siitä matkustettaessa.

5. Tuo ylimääräisiä lääkkeitä
Ylimääräisen lääkeannoksen kantamisessa matkalle ei ole haittaa. Ihmiset menettävät matkalaukkunsa matkustessaan, ylimääräinen annos toimii varmuuskopiona, kun yksi annos katoaa. Tämä varmistaa myös, että vammainen ei lopu lääkkeistään matkalla pakottaen heidät etsimään huumekauppaa matkalla. Nämä lääkkeet tulee varastoida kunnolla niiden turvallisuuden varmistamiseksi.

6. Tee lääkärin muistiinpano ja yhteystiedot matkalla
Lääkärin muistiinpano sisältää tärkeitä tietoja vammaisen henkilöiden tilasta, ja tämä auttaa lääkäriä säästämään paljon aikaa kokeisiin hätätapauksissa. Lääkärisi yhteystietojen avulla muut lääkärit saavat tärkeitä tietoja lääkäriltäsi, jos tarvetta ilmenee. Tämä pieni, mutta elintärkeä tieto voi pelastaa ihmishenkiä.

7. Käytä suoria lentoja
Vammaiselle matkustajalle on erittäin kiireistä ja työlästä käyttää yhdistäviä lentoja. Yhdistävien lentojen käyttäminen altistaa heidät matkalaukkunsa menetykselle ja jopa loukkaantumiselle, kun he nousevat lentokoneeseen ja siitä. Suoran lennon avulla kaikki nämä riskit vähenevät ja säästät paljon aikaa ja energiaa matkustettaessa. Suorat lennot varmistavat myös sen, että vammaiset matkustajat eivät jää hukkaan lentokentällä odottaessaan yhdistävää lentoa.

8. Vammaisia ​​matkustajia kehotetaan saamaan tietoa siitä, mihin he matkustavat
Ei ole mitään vaikeampaa kuin etsiä reittiohjeet paikkaan, josta et tiedä. Tämä on vielä vaikeampaa vammaisille matkailijoille, joten on suositeltavaa, että heillä on ainakin jonkin verran tietoa ja ymmärrystä määränpäähänsä. Tämä antaa heille käsityksen liikkuessaan ja tiedon tietää minne mennä ja mihin mennä ei. Tämä on erittäin hyödyllistä, kun he ovat luopuneet tai kärsivät hätätilanteesta ja tarvitsevat kiireellistä apua.

9. Kanna asianmukaista matkalaukkua
Vammaisia ​​matkustajia kehotetaan kuljettamaan matkatavaroita, joita he voivat hallita matkalla. Ellei heillä ole yritystä, matkustaa valtavan määrän matkatavaroiden kanssa ei ole helppoa. Kevyesti matkustaminen antaa vammaisille matkustajille olla joustavampia tilanteisiin, joita syntyy lisäksi, myös suuri määrä matkalaukkuja voi helposti eksyä.

10. Nauti matkustamisesta
Monet vammaiset ihmiset eivät matkusta usein paljon

This div height required for enabling the sticky sidebar