Me kaikki haluamme mennä mielenkiintoisiin kohteisiin ja matkustamme monista eri syistä. Kaikki nämä syyt ovat yleensä hyviä. Haluamme kuitenkin mennä haluamallamme tavalla. Niihin liittyvät kustannukset vaihtelevat suuresti kunkin tyylin mukaan. Ota huomioon, että arvo voidaan saavuttaa kaikissa matkustustyyleissä oikeilla mahdollisuuksilla ja aktiivisella matkatoimistolla. Ei ole epätavallista, että matkustajat valitsevat vaihtoehtoisia matkustustyyleja erilaisille kokemuksille.

Täysin itsenäinen matkustaja

Täysin riippumattomat matkustajat (FIT) ovat yleensä ihmisiä, jotka luottavat näkevänsä maailman yksinään. Tämä tila voi tarjota suuren arvon ja mahdollistaa joustavuuden. Sen avulla he voivat olla aktiivisia osallistujia kaikkien kokemusten tarkkailijan sijaan. Täysin riippumattomalla matkustajalla voi olla enemmän mahdollisuuksia kulttuuriin upottamiseen, kun hän esimerkiksi oleskelee paikallisten kanssa, ja yleensä hänellä on paremmat mahdollisuudet käydä intiimeissä tapahtumissa. Tätä matkustustapaa käyttävien ihmisten on arvioitava ja vähennettävä riskejä.

Ryhmämatkustaja

Ryhmämatkailija nauttii oppaan mukavuudesta ja kiinteästä reitistä, ja kiertueen alkamispäivää kutsutaan kiinteäksi lähtöpäivänä (FDD). Ryhmien koko vaihtelee pienten ryhmien välillä 8 – 20 ja suurempien ryhmien välillä, joissa on jopa 100 osallistujaa. Ryhmäkoko määräytyy lähinnä kuljetusmahdollisuuksien ja kohteisiin käytettävissä olevien majoitusvaihtoehtojen perusteella. Yksi ryhmien eduista on mahdollisuus tavata samanhenkisiä ihmisiä. Ryhmämatkojen, etenkin pienten ryhmämatkojen, aikana on tehty monia pitkäaikaisia ​​ystävyyssuhteita. Ryhmänjohtaja voi myös lisätä näkemyksiä matkan aikana tehtävistä aktiviteetteista. Pienet ryhmämatkat ovat yleensä rennompia ja hiukan joustavia toiminnassaan.

Erikoismatkustaja

Erityisesti matkustava etsii jotain erityistä, kuten yritystoimintaa, valokuvausta, seikkailuterveyttä, tehtävää, vapaaehtoista tai erityistä kiinnostusta. Näiden ihmisten tarpeet vaihtelevat suuresti, ja on huolehdittava siitä, että riskit tunnistetaan ja lievitetään. Nämä matkat ovat yleensä kuin ryhmiä, mutta voivat olla myös täysin riippumattomille matkustajille.

Lopuksi, valitse tarpeitasi vastaava matkustustyyli. Jos et ole usein matkustava, ehkä aloituspaikka on ryhmämatkalla ja siirry itsestäsi riippumattomaksi matkustajaksi, kun saa itsellesi luottamusta ja ymmärrät matkan monet haasteet. Nauti mahdollisuudesta nähdä maailma sellaisenaan riippumatta siitä, minkä tyyppinen matkustaja sinulla voi olla. Palaamme matkojemme jälkeen hiukan eri tavalla.

This div height required for enabling the sticky sidebar